Tábor

Kiskunmajsa

Csodálatos napsütés, hűsítő víz és forró hangulat jellemezte ezt a csodálatos hetet, melyet Kiskunmajsán, a Jonathermál kempingjében és a fürdőjében töltöttünk! A Kemping szolgáltatásai minden igényünket kielégítette. Ez nemcsak a kényelmet szolgálta, hiszen sokan érkeztek kicsi gyermekekkel, néhány hetes kis csecsemőkkel. Így kiváló volt, hogy jól felszerelt zuhanyozók, konyha és automata mosógép is a rendelkezésünkre állt. A terület hatalmas, kb. öt hektár. Így az esti mécsesekkel történő meditációkat a fűben tarthattuk. A sátraknak az árnyas fák alatt jó helye volt és az elkerített részen családias hangulatban telt minden perc.

Ki-ki saját kedve szerint, vett részt a programokban. Reggelente leborulások és meditációk voltak. Itt megismerkedhettünk a leborulások fontosságával, hagyományával és pontos technikájával is. A meditációk alapjaival és gyönyörű szertartásokat is hallgathattunk. Délelőtt kezelések kaptak a kíváncsiak és a rászorulók. Önkéntes csapat biztosította ezt mindenki számára. Napközben hűsöltünk a medencékben, élveztük az élménymedencéket, csúszdákat, pezsgőágyakat, Kedvenc volt hullámfürdő. A békésebb szórakozásra vágyók a gyógymedencékben pihentek.

Nagy volt az érdeklődés a tréfás sorversenyek iránt. Gyerekek és szülők együtt izgultak csapatuk sikeréért. A kicsiknek nagyon tetszett, hogy a szüleik is ugyanúgy csúsznak, másznak, szaladnak, mint ők, hatalmas lelkesedéssel szurkoltak nekik! A felnőtteknél a tréfás verses rímfaragás és a jelmezkészítés vitte el a pálmát. "Óriási" nyeremények voltak! Mindenki kapott valami kedveset, a kicsik pl bögrét, ceruzát, kispárnát. A nagyok vázát, üdítőt, sört. Természetesen alkoholmentes kivitelben! Esténként mécses meditációk, tibettel kapcsolatos filmvetítések voltak. Igazi csemegéket láttunk, vígjátékot, dokumentumfilmeket. Így sikerült azok számára is betekintést nyerni e más kultúrába, akik még csak keveset tudtak róla. A közös esti beszélgetések, a filmekről, a pránanadiról, a kinti utakkal, szokásokkal foglalkoztak, de az élet értelmét is boncolgatták. Két csodálatos esti mécses meditációt is tartott nekünk a Mester. Ezeket a világbékéért, a világ szenvedőinek megsegítéséért ajánlottuk fel.

A tábor utolsó napjaiban került sor a Főzőversenyre! Óriási volt a készülődés, csapatok szervezése, alapanyagok vásárlása, tűzrevaló gyűjtése! Aztán délután elkezdődött a verseny. Finomabbnál finomabb ételek készültek, melynek illata az egész környéken érződött. Mire mindenhol körbekóstoltuk a finomságokat, degeszre ettük magunkat. Igazi különlegesség is készült. Négy pöttöm lány egyedül főzött tejbegrízt, melyet csodálatosan ki is díszítettek kakaóval és aszalt gyümölcsökkel.

A honlap Petrezselyem József külön engedélyével készült!